Брандове

 • JP CHENET LOGO
 • LOGO CHEMIN DES PAPES
 • LOGO FLEURS DE PRAIRIE
 • LOGO Marquis de Goulaine
 • LOGO PASQUIER DES VIGNES
 • LOGO CHATEAU BOIS PERTUIS
 • CHATEAU ARCADES LOGO
 • CHATEAU DE PENA LOGO
 • LA BAUME LOGO
 • SANTA HELENA LOGO WOMAN

jP. chenet


Следвайки художествения си и предприемачески дух, през 1984 г. Жозеф Хелфриш проектира бутилка с революционна форма. Той я нарича Жозефине.  Тя се открява с оригиналните си криви, наклонена шията и обло тяло. Тя е истинско предизвикателство за времето си, тъй като за ползването и е необходима специална бутилираща линия. Така се ражда Νo 1 френски винен бранд в света и името му е JP. Chenet.

JP. Chenet е уникално сред френските вина. Неговата разпознаваема бутилка обхваща автентичен опит, който много други се опитаха да имитират ... Благодарение на упоритата работа на лозарите и страстните винопроизводители, вината JP. Chenet са завладели света, радвайки вкусове на всеки континент. Изберете JP. Chenet, което ви подхожда, но не забравяйте най-важното: хубавото вино е това, което е споделено!

За вината


Домейн д' ла бом

 • La baume chateau
 • La baume vineyards
 • La baume

Домейн д' Ла Бом в регионаЛангедон-Русийон се намира в Сервиан между Безие и средновековния град на Пезена, в центъра на най-големите лозарските площи в света.

През 1882г. Жан Пол Старши поема винарна Ла Бом, която е съсипана след избухването на епидемията от Филоксера. С помощта на синовете си за 20 год. той успява да възстанови 100 хектара лозя, да изнесе продукцията си в чужбина и да открие магазин в Париж през 1900 г.

След няколко промени в собствеността от 1940г. до днес, понастоящем грижата за избата и този прекрасен имот е в ръцете на Главният изпълнителен директор на Ле Гранд Ше де Франс Джоуеф Хелфрих, който продължава да затвърждава заслуженото ѝ международно признание. С негова подкрепа, историята на избата и тероара Домейн Ла Бом продължава да произвежда автентични вина за истинските ценители на виното.
През последните 5 години избата е спечелила над 50 медала на международни изложения, включително Syrah “Jeunesse” 2009, в категорията “The World’s Best Syrah in 2010”.


За вината


Френски Шата

 • Crus et Domaines de France
 • Crus et Domaines de France properties

Създадена в Бордо за 5 поколения, Крю е Домейн д' Франс е специалист по "Бордо" за групата "Ле гранд ше ду Франс". Основен играч на пазара в Бордо, Крю е Домейн д' Франс промотира вината от 15-те хектара на семейство Хелфрих, които представляват разнообразието на тероара Бордо . Днес повече от 150 собственици се доверяват на Крю е Домейн д' Франс, като ни дават изключителни права за разпространение на вината на техните шата .

Крю е Домейн д' Франс се възползва от уникалната дистрибуция и логистика на Ле гранд ше ду Франс.

Вина от нашето портфолио в повече от 165 различни страни в най-добрите възможни условия.


С повече от 500 хектара лозя в района на Бордо,  семейство Хелфрих и техният екип от винопроизводители работят със страст да извлекат най-доброто, което тероара на всеки регион може да предложи, зачитайки традициите. Опитът на нашите винопроизводители и майстори на избите ни позволява да получим най-доброто грозде и по този начин да произвеждаме отлични вина с големи ароматни палитри.

Вина на нашите шата представени на българския пазар са:

Шато Боа Пертюи

Шато Кантен

Шато Боа Шантан

Шато Лобес

Калве и други


За вината

Шато Д' Пена

Cahteau de pena

е намерите селището Кас Д' Пен в Русийон, на около десет мили западно от Перпинян. Думата "Пена" означава "камък" в Каталония и се споменава през Средновековието до замъка, разположен върху скалистия планински връх, който доминира в долината на река Аги. Тук лозята трият  раменете с маслинови дървета, бадеми и маки в типичен средиземноморски пейзаж.

Нашите лозя се простират над 1000 дка и 80% от повърхността се класифицира като Appelation d'Origine Contrôlée.

Почвата в региона е идеална за много сортове грозде, сред които Сира, Каринян, Гренаш Ноар, които влизат в нашите AOC Кор дю Русийон Вилаж.


За вината

Домен ду Толоми

Домен ду Толоми се намира на 30 километра от Каркасон в Лангедок-Русийон, в енорията Ла Ливиниер, сгушен в подножието на планината. Имотът се простира на площ от 65 хектара, от които 49 са засадени с изключителни биологични лозя на Сира, Гренаш, Сензо, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло, Русан, Вионие и Мурведр. Някои от лозовите насаждения (15 хектара) са разположени в апелацио Минервоа.

Толоми е често сравняван с градина, защото растителността на имота е много зелена благодарениe на подпочвените води. Гористата местност около историческото абатство подсилва усещането за история и очарование.

Лозето e засадено на варовикови склонове, където докато зрее, се възползва от прохладния въздух, идващ от планината. Това гарантира, че лозята не страдат от суша през летния сезон.

Домен ду Толоми има стара и много богата история, благодарение на изключителната последователност на собствениците си през вековете.

Гроздето в Домен ду Толоми е биологично отглеждано. Съответно лозята са поддържани в съответствие със строги изисквания и наредби, които забраняват използване на всякакъв вид химически препарати против плевели и използването на синтетични продукти за третиране в лозята.

Отглеждането на органични лози позволява да се подобрим изразяването на тероара, спомагайки взаимодействието между почвата, климата и растението. Тази практика е резултат от подхода на изба Толоми да защити околната среда, както и тероара, с цел да предложи елегантни вина със силен характер.

За вината

Киви Кюве

Тази гама от елегантни вина изразява характера на всеки сорт грозде. Ароматни вина с пълни плодови аромати се произвеждат чрез най-модерните техники за производство на вино. Вина изработени, за да се консумират както като аперитив така и с изискана храна.

Марката Киви Кюве е създадена през 2001 г., за да комбинира техниките и вкусовете на Новия свят с благородството на френските терори. Френска марка с поглед към Новия свят. През многобройните си пътувания, енологът на бранда е вдъхновен от вината на Нова Зеландия и винопроизводството там.

Лозята се намират в сърцето на долината на Лоара. 


За вината

Барон Д'Ариняк

Baron D'Arignac

Барон Д'Ариняк е роден през 1649 г. в замък Ариняк, който е бил собственост на семейството му от 1455 г. Намиращ се в сърцето на Пиринеите, Аринак е едно незабравимо място за Барон Д'Ариняк, където прекарва щастливото си детство с природата наоколо. След като посещава лозята на чичо си в Паи Д'Ок, барон Д'Ариняк, на 18-годишна възраст, млад мъж, изпълнен с страст и амбиции, решава да научи изкуството на правене на вино едно море на познанието!

Прекарвайки години в семейните лозя и посещавайки други лозя, барон Д'Ариняк се влюбва във винопроизводството и го третира като негова кариера. 

През 1676 г. барон д'Ариняк произвежда първото си червено вино. Смирено, той го изпраща на всички свои близки, както и на много близки кралски семейства за критики и предложения. Резултатът е окуражителен: той завладява тези изтънчени любители на виното! 

От 1980 г. тази марка официално се продава на пазара във Франция. Като наследство на семейство Ариняк се пазят принципите на барон д'Ариняк и се придържат към винопроизводствените традиции.

Автентично и утвърдено в традицията виното с бранда Барон D'Arignac постигна огромен успех. Вината се изнесят по целия свят. В продължение на почти 30 години Барон Д'Ариняк е велик спътник на най-добрите моменти в живота на хората. През 2011 г. повече от 5 милиона бутилки Барон д'Ариняк се консумират по целия свят. Хората са пленени от непретенциозния характер на Барон Д'Ариняк, който го прави изключително пивко и приятно.


За вината


Кондеса Де Леганза

Вино, което шепне истини във всяка глътка, във всеки разговор, който се провежда около една чаша!

Историята на Grupo Faustino е история на едно семейство. Семейство, което е живяло от и за лозя, изби и вино. Семейство, което е уважава семейните ценности през поколенията и успява да се адаптира към времето с постоянни иновации.

Ценностите, философията и любовта на семейството към виното превръщаGrupo Faustino, в безспорен лидер в производството и износа на висококачествени вина, който днес се ръководи от четвърто поколение от семейството. Групата е основана от Eleuterio Martinez Arzok през 1861 г.

Една от седемте изби, разположени в различни винарски райони на Испания е и изба Bodegas Leganza разположена в Ла Манча.

В средата на Ла Манча, по маршрута на Дон Кихот, се намира Bodegas Leganza. На площ от 524 хектара растат лозя от различни местни и международни сортове: Темпранило, Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Совиньон Блан, Вердехо и Виура.

Изба Леганза и нейните вина демонстрират способността да се променят, да се трансформират, да работят с нови идеи за развитие, вина със свобода, със собствена идентичност. Вината са плодови, свежи и елегантни с модерен стил.

За вината

Санта Елена

 • Santa Helena winery pics
 • Santa Helena wines
 • Santa Helena winery pics
 • Santa Helena winery pics
 • SANTA HELENA LOGO WOMAN
 • Santa Helena Logo
 • Santa Helena winery pics

Санта Елена е част от Сан Педро Тарапака Вино Груп и заедно с още 10 винарни формира второто по големина холдингово дружество в Чили. 

Винарна Санта Елена е основана през далечната 1942г. и става собственост на холдинга през 1994г.. В момента е един от най-големите производители от долината Колчагуа, Чили с общо 334 хектара лозови насаждения. Поддържа и дългогодишни и перспективни партньорски отношения с грозде производители в най-добрите и плодородни долини Майпо, Kазабланка, Лейда, Курико, Качапоал и Маул.

Уайнмейкърите на Санта Елена са твърдо убедени, че качественото вино се произвежда от качествено грозде и именно заради това отделят цялото необходимо внимание за отглеждането на гроздето и процеса на винопроизводството.

Санта Елена притежава 3 имения - Сан Алберто (Долината Колчагуа-205 хектара с Каберне, Шираз, Карменер, Каберне Фран, Вионие, Малбек и Мерло), Сан Фернандо (най-старите насаждения. 90 хектара Каберне, Каберне Фран, Карменер, Мерло, Пино Ноар, Пти Вердо и Семилион) и Сан Хавиер(специализирано за призводството на Каберне совиньон).


За вината

Google Analytics

Google Analytics is a service used on our website that tracks, reports traffic and measures how users interact with our website content in order for us to improve it and provide better services.

Facebook

Our website allows you to like or share its content on Facebook social network. By activating and using it you agree to Facebook's privacy policy: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Integrated tweets and share services of Twitter are used on our website. By accepting and using these you agree to Twitter's privacy policy: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies